O NAMA

Poduzeće INVENTO PRO d.o.o. iz Zagreba osnovano je početkom 2003. godine s ciljem da upotpuni i unaprijedi ponudu opreme za ventilaciju, klimatizaciju i hlađenje na Hrvatskom tržištu.

INVENTO PRO d.o.o.

Trend izgradnje autocesta koji je zbog specifičnosti i zahtjevnosti Hrvatskog teritorija rezultirao izgradnjom velikog broja tunela, kao i potreba za opremanjem tunela opremom za ventilaciju, doveo je do povezivanja s koncernom Flackt Woods , jednim od najvećih proizvođača ventilacijske i klimatizacijske opreme na svijetu.

Krajem 2003. godine postignut je dogovor o zastupanju tvrtke FLÄKT WOODS na području Republike Hrvatske, početkom 2005. na teritoriju BiH, a 2007. u suradnji s tvrtkom Omega Air i za područje Republike Slovenije. Ta suradnja rezultirala je ugradnjom opreme za ventilaciju tunela u svim tunelima na dionicama autocesta izgrađenim od 2003. godine, kao i opreme za klimatizaciju na čitavom nizu objekata.

Razvojem tehnologije sustava za oddimljavanje tunela počela je primjena mlaznih potisnih ventilatora za ventilaciju i oddimljavanje podzemnih garaža. Od samog početka naši inženjeri intenzivno sudjeluju i usavršavaju se na tečajevima i uz podršku stručnjaka iz EU. Održavanje prezentacija i davanje tehničke podrške projektantima u Republici Hrvatskoj, BIH i Republici Sloveniji postala je naša svakodnevnica.

To je 2006. godine rezultiralo prvom podzemnom garažom u Hrvatskoj ventiliranom mlaznim potisnim ventilatorima. Danas se sve više garaža ventilira i oddimljava ovim sustavom i od tada ih je napravljeno na desetke. Prvi smo u ovom dijelu Europe uveli CFD (Computational Fluid Dynamics) analize sustava kako bi dobili što vjernije rezultate, kako sanitarne ventilacije, tako i oddimljavanja i upravljanja dimom. Kako Republika Hrvatska nema propisane norme i pravilnike u ovom području, intenzivno sudjelujemo u pokušaju njihovog donošenja. Tako smo na hrvatski jezik preveli i British Standard 7346-7, koji bi trebao postati harmonizirana Europska norma.

Kako se tvrtka osim vele i maloprodaje opreme za ventilaciju, klimatizaciju i hlađenje, bavi i servisiranjem i održavanjem opreme i sustava, kao i cjelokupnih objekata, prodajni program nadopunjen je proizvodima tvrtke Wernig i Belimo, a postignut je dogovor oko servisiranja i održavanja opreme proizvođača Trox. 

Sve kataloge i softvere za odabir tražene opreme možete skinuti s naših internetskih stranica, a tehničku podršku i potrebne password-e možete dobiti od našeg ureda u Zagrebu za Republiku Hrvatsku, odnosno ureda u Sarajevu koji je zadužen za sve projekte na području BiH.